the doctors blog Τηλέφωνο: 211-8006020

Αρθροπλαστική ισχίου - Το χειρουργείο ΑLMIS

Αρθροπλαστική ισχίου ALMIS : Κόστος - τιμή

Ολική αρθροπλαστική ισχίου  Α.L.M.I.S.


Γενικές πληροφορίες σχετικά με την νέα τεχνική στη χειρουργική του ισχίου


Η αναίμακτη τεχνική μικρής τομής - ελάχιστης παρεμβατικότητας, άμεσης αποκατάστασης και κινητοποίησης στην ολική αρθροπλαστική ισχίου με βιοεμφυτεύσιμα υλικά και σχεδόν άφθαρτες επιφάνειες επαφής για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι η νέα τεχνική στη χειρουργική ισχίου A.L.M.I.S (Αntero-Lateral Minimally Invasive Surgery).


Ολική αρθροπλαστική ισχίου ALMIS. Πριν & Μετά


Ολική αρθροπλαστική ισχίου ALMIS


Τι εννοούμε όταν λέμε "μικρή επεμβατικότητα" στις ολικές αρθροπλαστικές του ισχίου


Τεχνική που περιλαμβάνει  μικρή τομή και ελάχιστη επέμβαση στους μυς. Οι διαφορές ανάμεσα στις τεχνικές με τον όρο αυτό είναι στις διεγχειρητικές και μετεγχειρητικές επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν.  


Μικρή περιγραφή της χειρουργικής τεχνικής


Ολική αρθροπλαστική ισχίου Almis. Ανώδυνη τεχνική

Ολική αρθροπλαστική ALMIS : Νέα, ανώδυνη τεχνική στη χειρουργική ισχίου

Παλαιότερα ανασπάγαμε τα 2/3 του μυ , τα τελευταία 2 χρόνια το 1/3 και γινόταν αντικατάσταση της άρθρωσης του ισχίου. Σήμερα δεν κόβουμε καθόλου το μέσο γλουτιαίο,η επέμβαση γίνεται αναίμακτα με μικρή τομή , με ένα χειρουργικό παράθυρο διαμέσου ενός μυός. Η τομή έχει μήκος 7-10 εκ. χωρίς να χάνουμε την ορατότητα στο πεδίο και τη δυνατότητα τοποθέτησης των εμφυτευμάτων σωστά που είναι και το ζητούμενο της επέμβασης. Το αποτέλεσμα είναι να μεταγγίζεται μόνο 1 στους 20 ασθενείς και να κινητοποιείται 6 ώρες μετά το χειρουργείο με πλήρη φόρτιση που σημαίνει ακόμα γρηγορότερη απεξάρτηση από τις πατερίτσες ή το πι (το πολύ μία βδομάδα) και ταχύτερη επιστροφή στις δραστηριότητες (οδήγηση, σπορ κ.α.). Εμείς με βάση την ήδη πολύ καλή τεχνική μας μεταφέραμε την προσπέλαση μας λίγο πιο εμπρός.  


Ποιες είναι οι διαφορές με τις υπόλοιπες  τεχνικές μικρής παρεμβατικότητας που έχουν δημοσιευτεί όπως οι AMIS και MIS;


Η τεχνική AMIS παρουσιάστηκε περίπου πριν 15 χρόνια  ενώ  πιο πρόσφατα άλλες τεχνικές MIS με οπίσθια προσπέλαση ή 2 τομές , στην προσπάθεια ορθοπαιδικών να μικρύνουν την τομή και να μειώσουν την επεμβατικότητα στα μαλακά μόρια. Έτσι δημιουργήθηκαν ειδικά εργαλεία σε συνεργασία με εταιρείες . Η προσπέλαση όμως είναι αιματηρή (κυρίως στην AMIS), παρά τη θεωρία, ένα νεύρο σε κίνδυνο και παρά τα ειδικά εργαλεία η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι δύσκολη οδηγώντας πολλές φορές σε κακή τοποθέτησή τους με ολέθρια βραχυ-μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα. Η τοποθέτηση του ασθενούς στο χειρουργικό τραπέζι, όπου χρησιμοποιείται έλξη του σκέλους (ειδικό εργαλείο τραβάει τον αστράγαλο για τουλάχιστον 3 ώρες) είναι ένα επιπλέον πρόβλημα, διότι ο χειρουργικός χρόνος παρατείνεται στην καλύτερη περίπτωση στο διπλάσιο αυξάνοντας τις επιπλοκές (κατάγματα, μολύνσεις, θρομβώσεις κ.α.).  


Τι μπορούμε να υποσχεθούμε σε αντίθεση με αυτές τις τεχνικές:


  • Νέα άρθρωση με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (ο προβληματισμός των ασθενών  θα πρέπει να είναι κυρίως το πόσα χρόνια θα αντέξει η ολική αρθροπλαστική και παρακάτω αναλύεται).
  • Ελάχιστη απώλεια αίματος (δεν χρειάζονται μετάγγιση εκτός αν πάσχουν από αναιμία, αιμορραγική διάθεση κλπ ή πιθανότατα να μεταγγιστούν με μια μονάδα αίμα οι ασθενείς με συγγενές εξάρθρημα ισχίου ή αυτοί που υποβάλονται σε αναθεώρηση ). Οι μύες δεν κόβονται (με αποτέλεσμα λόγω της ελάχιστης αιμορραγίας να μπορούμε να σηκώνουμε τον ασθενή 6 ώρες μετά την επέμβαση χωρίς κινητικούς περιορισμούς).
  • Μικρός χειρουργικός χρόνος (δεν ξεπερνάει την μία ώρα με συνέπεια μικρότερο ποσοστό μολύνσεων και θρομβώσεων)
  • Μικρή τομή 7-10 εκ. πλάγια (με ελάχιστο τραυματισμό των μαλακών μορίων και έχοντας άριστη ορατότητα στο χειρουργικό πεδίο).
  • Γρήγορη αποκατάσταση των ασθενών (οι οποίοι ανεβαίνουν σκαλιά την δεύτερη μετεγχειριτική μέρα και εξέρχονται την δεύτερη ή τρίτη μέρα μετά από την επέμβαση).
  • Και κυρίως σχεδόν ανύπαρκτες επιπλοκές (σε αντίθεση με την AMIS-MIS).

Βιοεμφυτεύσιμα υλικά & σχεδόν άφθαρτες επιφάνειες επαφήςΗ διάρκεια ζωής της ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου, που είναι και ο κύριος σκοπός, έχει να κάνει με την τεχνική, την εμπειρία και το υλικό που χρησιμοποιείται. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην αρθροπλαστική Zweymοller (βιοεμφυτεύσιμο βιδωτό υλικό με άριστη πρωτογενή σταθεροποίηση χωρίς τη χρήση βιδών ή ακρυλικού- τσιμέντου), λόγω της 18 ετούς εμπειρίας μας αλλά και της 25 ετούς εμπειρίας του δημιουργού της. 


Στα εγκυρότερα Ορθοπεδικά περιοδικά τα διεθνή δημοσιεύματα δείχνουν άριστα αποτελέσματα επιβίωσης στο βάθος του χρόνου ενώ η δική μας εργασία στο Clinical Orthopaedics and Related Research Volume 468, Pages 1912-1919, Number 7 July, 2010 (εργασία δύο ετών όπου μελετήθηκαν κλινικά και ακτινολογικά όλοι οι ασθενείς οι οποίοι υποβλήθηκαν από το 1994 έως το 2007 σε ολική αρθροπλαστική ισχίου λόγω οστεοαρθρίτιδας συνεπεία συγγενούς πάθησης του ισχίου) αποδεικνύει την άριστη επιβίωση των υλικών αυτών ακόμα και στα δύσκολα και απαιτητικά χειρουργεία.


Οι επιφάνειες επαφής έχουν τέλος μεγάλη σημασία. Ανεξάρτητα από το πόσο επιτυχημένη θα είναι η επέμβαση, αν οι επιφάνειες της νέας άρθρωσης φθαρούν γρήγορα θα χρειαστεί σύντομα νέα επέμβαση. Η εξέλιξη εδώ είναι ένα νέο είδος πολυαιθυλενίου για την κούπα και ένα μέταλλο που με ειδική επεξεργασία έχει τις καλές ιδιότητες του κεραμικού χωρίς όμως να σπάει. Ο συνδυασμός αυτός ελαχιστοποιεί τη φθορά. Υπάρχουν βέβαια και συνδυασμοί άφθαρτων υλικών όπως κεραμικό με κεραμικό και μέταλλο σε μέταλλο που πιθανόν όμως πολλές φορές να προκαλέσουν άσχημες επιπλοκές.  


Ποιο είναι το κόστος της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου ;


Ενημερωθείτε σχετικά με το  κόστος της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου


Τα σημαντικά συμπεράσματα που πρέπει να θυμάστε


Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η επιτυχία και η μακρά διάρκεια ζωής μιας ολικής αρθροπλαστικής ισχίου εξαρτάται από την καλή τεχνική, από τη σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και από τη σύσταση  τόσο αυτών των εμφυτευμάτων που έρχονται σε επαφή με το οστό όσο και αυτών που αρθρώνονται μεταξύ τους. Όλα αυτά όμως θα έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα μόνο στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού ισχίου.×

Ο Εξειδικευμένος σας Ορθοπεδικός:
Αρθροπλαστική ισχίου - Το χειρουργείο ΑLMIS
Ολική Αρθροπλαστική ισχίου ΑLMIS
Περίληψη

Αρθροπλαστική ισχίου ALMIS: Αναίμακτη χειρουργική τεχνική μικρής τομής, ελάχιστης παρεμβατικότητας. Με άμεση κινητοποίηση & αποκατάσταση, χωρίς επιπλοκές
Ειδικότητα
Ορθοπεδική
Σύνταξη
Δρ. Διαλέτης Κωνσταντίνος
Τροποποίηση: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός4,9/5 (σε 9 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
ολική αρθροπλαστική ισχίου, ισχίο, ALMIS, οστεοαρθρίτιδα, αρθροπλαστική ισχίου, οστεοαρθρίτιδα ισχίου, αρθροπλαστική ισχίου almis
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια