Η Ομάδα: Ιατροί & Εξειδικεύσεις
Η ομάδα περιλαμβάνει τους εξής γιατρούς:
Ομάδα Καρδιολογίας - Καρδιολόγοι Οι Βασικές εξειδικεύσεις των Ιατρών της Ομάδας της Καρδιολογίας είναι οι εξής:
- Εξειδίκευση στην Αρρυθμιολογία
- Εξειδίκευση στην Εμφύτευση Βηματοδοτών και Απινιδωτών
Κλείστε το Ραντεβού σας On-line
Επιλέξτε τον Ιατρό σας και την ώρα που επιθυμείτε
Προφίλ Ιατρών
-
|
Καρδιολόγος
Εξειδίκευση:- Αρρυθμιολογία
- Εμφύτευση Βηματοδοτών και Απινιδωτών
- Αεροπορική Ιατρική
Ιατρείο:Λεωφόρος Κηφισίας και Βεάκη, Αθήνα 115 25, Ελλάδα
Τηλ: 211-1830089
|
Επεμβάσεις & Παθήσεις
Καρδιολόγοι - Καρδιολογικές ΕπεμβάσειςΗ ομάδα της Καρδιολογίας εκτελεί πληθώρα εξειδικευμένων και κλασσικών επεμβάσεων όπως οι ακόλουθες:- Ηλεκτροφυσιολογικές Μελέτες
- Καυτηριασμός (Αbblation) Υπερκοιλιακών και Κοιλιακών Αρρυθμιών
- Εμφύτευση Βηματοδοτών και Απινιδωτών
- Στεφανιογραφίες
Ιατρικές Εξετάσεις – Ειδικές και μη ειδικές
Καρδιολόγοι - Καρδιολογικές ΕξετάσειςΟι ιατροί της Ομάδας της Καρδιολογίας εκτελούν πολλές ειδικές και μη ειδικές εξετάσεις, μερικές από αυτές είναι οι ακόλουθες:
- Έλεγχος Βηματοδοτών – Απινιδωτών (Interrogation)
- Δοκιμασία Κόπωσης
- Σπινθηρογραφήματα Μυοκαρδίου
- StressEcho
- Triplex Καρδιάς , ΗΚΓ
- Holter Ρυθμού 24ώρου
- Holter Πίεσης 24ώρου
Ιατρικός Εξοπλισμός – Ιατρικά συστήματα
Ομάδα Καρδιολογίας - Σύγχρονος ΕξοπλισμόςΟι Καρδιολόγοι της ομάδας χρησιμοποιούν τον πλέον προηγμένο ιατρικό εξοπλισμό για διάγνωση και θεραπεία
Ο Εξοπλισμός και τα Ιατρικά συστήματα που χρησιμοποιούνται είναι αναλυτικά τα ακόλουθα: - Βηματοδότες
- Απινιδωτές
- Συστήματα Δοκιμασίας Κόπωσης
- Σπινθηρογραφήματα Μυοκαρδίου
- StressEcho
- Triplex Καρδιάς ΗΚΓ
- Υπέρηχος Καρδιάς PhilipsHD7 2011
- Holter πίεσης Spacelabs
- Holter Ρυθμού EDAN
- Ηλεκτροκαρδιογράφος EDAN
Photo Gallery
Συχνές Ερωτήσεις
Ομάδα Καρδιολογίας - ΚαρδιολόγοιΣυχνές ερωτήσεις ασθενών που αφορούν σε καρδιολογικά προβλήματα. Τι ονομάζουμε συγκοπή; Συγκοπή η συγκοπτικό επεισόδιο είναι η παροδική απώλεια συνείδησης που οφείλεται σε παροδική υποαιμάτωση του εγκεφάλου. Μετά το επεισόδιο ο ασθενής ανακτά πλήρως τη συνείδηση του ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ορισμός αυτός δίνεται για να διαχωριστεί η συγκοπή από άλλα αίτια απώλειας συνείδησης όπως το κόμμα (σηπτικό, μετατραυματικό, καρδιογενές) και άλλα νευρολογικά ή ψυχιατρικά αίτια όπως η επιληψία ή υστερία (ψευδοσυγκοπή). Ποια είναι τα αίτια της συγκοπής & πώς γίνεται η πρώτη εκτίμηση; - Η συγκοπή δεν είναι διάγνωση αλλά σύμπτωμα.
- Τα αίτια της κατά σειρά συχνότητας μπορεί να είναι η νευροκαρδιογενής συγκοπή γνωστή και ως βαγοτονικό επεισόδιο ή κοινή λιποθυμία, η ορθοστατική υπόταση που αφορά κυρίως τους ηλικιωμένους, οι καρδιακές αρρυθμίες όπως σημαντικές βραδυκαρδίες ή κοιλιακές ταχυκαρδίες και δομικές νόσοι της καρδιάς όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η στεφανιαία νόσος ή η σοβαρή στένωση της αορικής βαλβίδας.
- Λόγω της ετερογένειας των καταστάσεων που προκαλούν συγκοπή η πρόγνωση μπορεί να είναι καλοήθης, όπως στη νευροκαρδιογενή συγκοπή αλλά και αίτιο αιφνιδίου θανάτου όπως σε κάποιες καρδιακές αρρυθμίες.
- Η πρώτη εκτίμηση μπορεί να γίνει με μέτρηση της πίεσης και διενέργεια ηλεκτροκαρδιογραφήματος την στιγμή του επεισοδίου. Κάτι τέτοιο δεν είναι φυσικά πάντα εφικτό καθώς μπορεί να συμβεί αιφνίδια σε διαφορετικές συνθήκες και σε διαφορετικά μέρη.
- Ο ιατρός από την περιγραφή του ιστορικού του επεισοδίου μπορεί να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες που θα τον κατευθύνουν στην διάγνωση.
Πως αντιμετωπίζεται μια συγκοπή;
H αντιμετώπιση της γίνεται ανάλογα με την αιτία της από ειδικό ιατρό και
μπορεί να είναι πολύ απλή, όπως υγιεινοδιαιτητικά μέτρα για την
νευροκαρδιογενή συγκοπή, ή πιο σύνθετη, όπως εμφύτευση καρδιακού
βηματοδότη ή απινιδωτή για καρδιακές αρρυθμίες. Πότε θα χρειαστώ βηματοδότη;
Η καρδιά είναι μια μυϊκή αντλία που ελέγχεται από ηλεκτρικούς παλμούς. Οι παλμοί αυτοί μπορεί να διακοπούν για διάφορους λόγους με αποτέλεσμα ένα αριθμό δυνητικά επικίνδυνων για την καρδιά καταστάσεων όπως:
Ανώμαλα χαμηλό καρδιακό παλμό (βραδυκαρδία) Αποκλεισμό αγωγής του ερεθίσματος που παράγει φυσιολογικά η καρδιά Καρδιακή ανακοπή όταν ένα πρόβλημα στα στους παλμούς της καρδιάς έχει αποτέλεσμα την διακοπή της λειτουργίας της. Στην περίπτωση καρδιακής ανακοπής χρησιμοποιούμε συχνά συσκευές που λέγονται εμφυτεύσιμοι καρδιακοί απινιδωτές και έχουν δυνατότητα να βηματοδοτούν, αλλά και να παρέχουν ηλεκτρική απινίδωση (shock) όταν αντιλαμβάνονται επικίνδυνες ταχυκαρδίες.
Πώς γίνεται η τοποθέτηση βηματοδότη;
- Η εμφύτευση βηματοδότη γίνεται συνήθως με μια απλή χειρουργική τομή 5-7 cm κάτω από την αριστερή ή δεξιά κλείδα με τοπική αναισθησία χωρίς να χρειάζεται γενική νάρκωση.
- Ο βηματοδότης τοποθετείται κάτω από το δέρμα του στήθους και τα καλώδια διαμέσου μιας μεγάλης φλέβας εμφυτεύονται στις καρδιακές κοιλότητες.
- Η διαδικασία διαρκεί συνήθως μία ώρα και οι περισσότεροι ασθενείς εξέρχονται από το νοσοκομείο την επόμενη μέρα.
- Είναι συνήθως μια πολύ ασφαλής επέμβαση με μικρό αριθμό επιπλοκών.
Τι γίνεται μετά την τοποθέτηση βηματοδότη;
- Μετά την τοποθέτηση ο ασθενής επιστρέφει στις φυσιολογικές του δραστηριότητες αμέσως μετά την επέμβαση.
- Προληπτικά πρέπει να αποφεύγει την άρση βάρους και την ανύψωση του άκρου πάνω από το επίπεδο του ώμου μέχρι 4 εβδομάδες.
- Πρέπει να παρακολουθείται τακτικά από τον γιατρό του για την λειτουργία του βηματοδότη κάθε 6 με 12 μήνες.
- Στον έλεγχο του βηματοδότη ο γιατρός μπορεί να ελέγξει και πιθανές αρρυθμίες που έχει καταγράψει η συσκευή.
- Οι συνήθεις οικιακές συσκευές δεν επηρεάζουν την λειτουργία του, αλλά συστήνεται στον ασθενή να αποφεύγει υψηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως οι συσκευές ανίχνευσης μεταλλικών αντικείμενων και οι μαγνητικοί τομογράφοι (σε συσκευές που δεν είναι συμβατές με αυτούς).
|
|