the doctors blog

Λέιζερ για μυωπία

λέιζερ μυωπίας  Laser για μυωπία

Μυωπία & Laser


Ποιος θεωρείται κατάλληλος υποψήφιος για laser μυωπίας;Θα πρέπει ο ασθενής να είναι μεγαλύτερος των 18 ετών και οι βαθμοί της διαθλαστικής του ανωμαλίας να είναι σταθεροί για το λιγότερο ένα χρόνο. Δεν θα πρέπει να πάσχει από χρόνιες παθήσεις κερατοειδούς ή αμφιβληστροειδούς ή άλλου είδους οφθαλμολογικές παθήσεις ή φλεγμονές. Αν είναι γυναίκα, καλό θα ήταν να αποφύγει τη διαθλαστική επέμβαση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Ο θεράπων ιατρός μετά από τον προεγχειρητικό έλεγχο θα βεβαιώσει ποια θα είναι η καταλληλότερη διαθλαστική επέμβαση για τον καθένα προσωπικά, αναλόγως με τις ιδιαίτερες ανατομικές και οπτικές προϋποθέσεις.

Η επέμβαση με Laser πονάει;Η μέθοδος LASIK είναι τελείως ανώδυνη. Μπορεί να νιώσετε έναν μικρό ερεθισμό μετά από την επέμβαση λόγω των αναισθητικών σταγόνων. Η μέθοδος PRK περιλαμβάνει μια αίσθηση ξένου σώματος τις πρώτες 2-3 μέρες, η οποία μειώνεται μέρα με τη μέρα, ενώ στην Trans-PRK η αίσθηση αυτή περιορίζεται ακόμη περισσότερο.   Συνιστάται να γυρίσετε στο χώρο σας και να ξεκουραστείτε. Θα πρέπει να κρατήσετε τα μάτια σας κλειστά και να αποφύγετε να διαβάσετε ή να δείτε τηλεόραση την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση. Η πλήρης εφαρμογή των οδηγιών και της θεραπείας βοηθά πολύ σημαντικά στην γρήγορη αποκατάσταση των ιστών και την βελτίωση της οράσεως.

Πότε θα αποκατασταθεί η όρασή μου;


Αμέσως μετά την επέμβαση η όραση είναι ελαφρώς θολή, αλλά ήδη βλέπετε καλύτερα, σαν μέσα από ελαφρώς θαμπωμένα γυαλιά. Μέσα στις πρώτες 2-3 μέρες η όραση έχει αισθητή βελτίωση και αποκαθίσταται σταδιακά μέσα σε 2 έως 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Τους πρώτους μήνες μπορεί να παρουσιάζει ήπιες διακυμάνσεις και συνήθως σταθεροποιείται μέχρι το πρώτο εξάμηνο. 

Πότε μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του ο ασθενής;


Ανάλογα με τη μέθοδο που εφαρμόστηκε, την μετεγχειρητική πορεία, αλλά και τη φύση της εργασίας του, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει συνήθως στην εργασία του μετά από 2-5 ημέρες.

Πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στις αθλητικές του δραστηριότητες;


Μια εβδομάδα μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να ασκηθεί ήπια . Η κολύμβηση και τα υψηλού κινδύνου αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, πολεμικές τέχνες, πυγμαχία θα πρέπει να αποφεύγονται τον πρώτο μήνα μετά την επέμβαση και ανάλογα με την συμβουλή του θεράποντος ιατρού. Ανάλογα με την επιλεγμένη χειρουργική ή LASER μέθοδο, ο ιατρός θα δώσει οδηγίες και σε ειδικότερα θέματα.

Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές;


Οι επιπλοκές στην πράξη είναι ιδιαίτερα χαμηλές (κάτω από 3%) και η πλειοψηφία των ασθενών σπάνια αντιμετωπίζει πρόβλημα. Οι πιο σπάνιες επιπλοκές αφορούν στη θέση ή στην κατασκευή του πετάλου του κερατοειδούς , οι οποίες είναι αντιμετωπίσιμες και δεν οδηγούν σε απώλεια της όρασης, απλώς καθυστερεί η επέμβαση για λίγες εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης με Laser είναι μόνιμο;


Ναι, το τελικό αποτέλεσμα των διαθλαστικών επεμβάσεων είναι μόνιμο.

Ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με το λέιζερ μυωπίας από τον Εξειδικευμένο Οφθαλμίατρο του TheDoctors.


×

Οι Εξειδικευμένοι σας Οφθαλμίατροι :
Λέιζερ για μυωπία
Μυωπία & Laser
Περίληψη

Μυωπία : Η επέμβαση με Laser στα μάτια πονάει; Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για λέιζερ μυωπίας; Πότε θα αποκατασταθεί η όραση; Απαντήσεις & Συμβουλές

Ειδικότητα
Οφθαλμολογία
Σύνταξη
Δρ. Παντελίδης Ηλίας, Δρ. Παντελίδης Ηλίας, Δρ. Παντελίδης Ηλίας
Τροποποίηση: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός4,7/5 (σε 6 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
μυωπία, μυωπία λέιζερ, laser στα μάτια, laser μυωπίας, λέιζερ μυωπίας
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια