the doctors blog

Αλλεργίες - Σήμα Κινδύνου

Αλλεργικά Τεστ

Αλλεργικά συμπτώματα εκτός ελέγχου


Μπορεί να σκουπίζετε το χώρο σας με ειδικό φίλτρο,να παραμένετε σε εσωτερικούς χώρους όταν η μέτρηση της γύρης είναι υψηλή, να παίρνετε φάρμακα όπως σας λέει ο γιατρός σας. Αλλά έχετε πραγματικά τα συμπτώματά σας υπό έλεγχο;


"Αλλεργικός χαιρετισμός"


Αν κάνετε συνεχώς το "αλλεργικό χαιρετισμό", η απάντηση είναι ότι πιθανόν η αλλεργία σας δεν είναι υπό έλεγχο. Αυτή η χειρονομία - το σκούπισμα στην άκρη μιας μύτης με κνησμό και καταρροή - είναι ιδιαίτερα συχνή στα παιδιά.

"Τα μάτια του Ρακούν"


Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα άλλο σημάδι αλλεργιών. Τους έχετε αποκτήσει τρίβοντας συνέχεια τα μάτια με κνησμό. Πάρτε αντιισταμινικά για να σταματήσετε τα συμπτώματα όπως φαγούρα, δακρύρροια, φτάρνισμα και ρινική καταρροή. Εάν τα παίρνετε ήδη αλλά δεν έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, μιλήστε με το γιατρό σας για την αλλαγή του θεραπευτικού σας σχεδίου.


Χρόνια Ρινική Συμφόρηση


Εάν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη, η βουλωμένη μύτη σας πρέπει να συνέλθει σε μια ή δύο εβδομάδες. Εάν συνεχιστεί η συμφόρηση, οι αλλεργίες είναι η πιο πιθανή αιτία. Κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής αντίδρασης, η επένδυση των ρινικών διόδων σας διογκώνεται και δημιουργεί επιπλέον βλέννα. Μπορεί να αντιμετωπίσετε πίεση στους ρινικούς κόλπους και πονοκεφάλους. Τα αποσυμφορητικά μπορούν να σας δώσουν βραχυπρόθεσμη ανακούφιση. Για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο δράσης, μιλήστε με έναν αλλεργιολόγο.

Συριγμός


O συριγμός συχνά συνδέεται με το άσθμα, αλλά μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης. To σφύριγμα προκύπτει όταν πρέπει να αναπνεύσετε μέσω των στενών αεραγωγών. Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστείτε επείγουσα περίθαλψη. Συζητήστε με το γιατρό σας αν έχετε συριγμό που σχετίζεται με αλλεργίες.

Δερματικός Κνησμός


Μπορεί απλά να έχετε αφυδατωθεί. Αλλά αν δεν σταματήσει ο κνησμός ή αν μετατραπεί σε εξάνθημα, μπορεί να έχετε έκζεμα. Αυτή η δερματική αντίδραση είναι κοινή σε άτομα με αλλεργίες. Οι παράγοντες πυροδότησης περιλαμβάνουν σαπούνι ή απορρυπαντικό,το τρίχωμα κατοικίδιων ζώων ή ακόμα και ακατέργαστα υφάσματα. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με αντιισταμινικά, ενυδατικά και κρέμα υδροκορτιζόνης. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα.

Κνίδωση


Αυτά τα χλωμά,κόκκινα σημάδια με τον έντονο κνησμό μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες. Είναι μια αλλεργική αντίδραση σε κάτι όπως κάποιο φαγητό, φάρμακα ή έντομα. Τα αντιισταμινικά συνήθως παρέχουν άμεση ανακούφιση. Μπορεί να χρειάζεστε στεροειδή εάν δεν βοηθούν. Η καλύτερη άμυνα είναι να βρείτε και να αποφύγετε τα ερεθίσματα.

Αυπνία


Φαγούρα στο δέρμα και τα μάτια, ένα βαρύ κεφάλι, οπισθορρινική καταρροή, πόνος των παραρρινίων κόλπων, και άλλα συμπτώματα αλλεργίας μπορεί να είναι δύσκολο να σας αφήσουν να κοιμηθείτε. Ο βήχας ή ο συριγμός μπορεί επίσης να καταστήσουν δύσκολο τον ύπνο. Ορισμένα φάρμακα για την αλλεργία μπορούν να διαταράξουν έναν καλό ύπνο. Αν είστε άγρυπνοι συχνά τα βράδια, ίσως είναι καιρός να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με την αλλαγή στο σχέδιο θεραπείας σας.

Δυσκολία στη συγκέντρωση


Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς όταν τα μάτια σου δακρύζουν, η μύτη σου στάζει και είσαι άυπνος. Επιπλέον, μερικά φάρμακα μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε ζαλισμένοι. Εάν οι αλλεργίες δυσκολεύουν τη δουλειά σας, τη ζωή στο σπίτι ή στις σχέσεις, καλέστε το γιατρό και μιλήστε μαζί του για το τι μπορείτε να κάνετε.

Αίσθημα κόπωσης


Οι αλλεργίες μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα ενέργειας σας. Κάνουν δύσκολο τον ύπνο. Οδηγούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε υπερλειτουργία, γεγονός που σας φθείρει. Και τα φάρμακα που παίρνετε για αυτά μπορεί να σας προκαλέσουν υπνηλία. Συζητήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Ορισμένα νεότερα προϊόντα δεν έχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Κατάθλιψη


Αισθάνεστε πεσμένοι όταν εμφανίζονται οι αλλεργίες; Οι επιστήμονες εξετάζουν τις σχέσεις μεταξύ των αλλεργιών, των αλλαγών της διάθεσης και της κατάθλιψης. Αν και δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι οι αλλεργίες ευθύνονται, υπάρχουν θεραπείες. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι
ψυχολογικά.

Πηγή:www.rxlist.com
×

Ο Εξειδικευμένος σας Δερματολόγος και Ο Εξειδικευμένος σας Ωτορινολαρυγγολόγος :
Αλλεργίες - Σήμα Κινδύνου
Αλλεργίες,τα σημεία και τα συμπτώματα
Περίληψη
Αν και μπορεί να λαμβάνετε όσα περισσότερα μέτρα προφύλαξης μπορείτε για την αποφυγή των συμπτωμάτων της αλλεργίας,δεν είναι βέβαιο οτι είστε επαρκώς προστατευμένοι.
Ειδικότητες
Δερματολογία, Ωτορινολαρυγγολογία, Αλλεργιολογία
Σύνταξη
Δρ. Σελίμης Γεώργιος, Δρ. Κατσούλη Γεωργία
Τροποποίηση: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός5,0/5 (σε 8 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
αλλεργίες,ανοσοποιητικό σύστημα,ρινίτιδα,ψώρα,φτέρνισμα,φαγούρα,αλλεργιολόγος,τεστ αλλεργίας,κνησμός,αντιισταμινικά, αλλεργίες, αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργιολόγος, αλλεργικό σοκ, αλλεργική κνίδωση, αλλεργική αντίδραση, τεστ αλλεργίας, αλλεργικό άσθμα, αλλεργία στα μάτια, αλλεργία, τροφική αλλεργία
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια