the doctors blog

Παγκόσμια ημέρα δωρεάς αίματος 2017

Παγκόσμια ημέρα δωρεάς αίματος 2017

Παγκόσμια ημέρα δωρεάς αίματος 2017


Η φετινή εκστρατεία θα επικεντρωθεί στη δωρεά αίματος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση κρίσης ή έκτακτης ανάγκης, η φυσική ανθρώπινη ερώτηση είναι : "Τι μπορώ να κάνω; Πώς μπορώ να βοηθήσω?".
Επομένως, το σύνθημα για την εκστρατεία του 2017, στην ερώτηση τι μπορείτε να κάνετε; Απαντά με το ακόλουθο μήνυμα:

Δώστε αίμα. Δώστε τώρα. Δώστε συχνά.


Η μετάγγιση αίματος σώζει ζωές και βελτιώνει την υγεία, αλλά πολλοί ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση δεν έχουν έγκαιρη πρόσβαση σε ασφαλές αίμα. Η ανάγκη για μετάγγιση αίματος μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Η έλλειψη αίματος οδήγησε σε θάνατο πολλούς ασθενείς με κακή υγεία. Μια επαρκής και αξιόπιστη παροχή ασφαλούς αίματος μπορεί να εξασφαλιστεί από μια σταθερή βάση τακτικών, εθελοντικών, μη αμειβόμενων αιμοδοτών. Οι τακτικοί, εθελοντικοί, μη αμειβόμενοι δωρητές αίματος είναι επίσης η ασφαλέστερη ομάδα δοτών, καθώς ο επιπολασμός των λοιμώξεων από το αίμα είναι ο χαμηλότερος μεταξύ αυτών των δοτών.

Η μετάγγιση αίματος σώζει ζωές και βελτιώνει την υγεία. Περίπου 112,5 εκατομμύρια μονάδες αίματος συλλέγονται σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο. Σχεδόν το 47% αυτών των δωρεών αίματος συλλέγονται σε χώρες υψηλού εισοδήματος, οι οποίες φιλοξενούν λιγότερο από το 19% του παγκόσμιου πληθυσμού. Πολλοί ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση, ωστόσο, δεν έχουν έγκαιρη πρόσβαση σε ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος. Κάθε χώρα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι προμήθειες αίματος και προϊόντων αίματος είναι επαρκείς και απαλλαγμένες από τον ιό HIV, τους ιούς της ηπατίτιδας και άλλες λοιμώξεις που μπορούν να μεταδοθούν μέσω μετάγγισης.

Η επαρκής παροχή ασφαλούς αίματος μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω τακτικής, εθελοντικής, μη αμειβόμενης δωρεάς Η επαρκής και αξιόπιστη παροχή ασφαλούς αίματος μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω μιας σταθερής βάσης τακτικών, εθελοντικών, μη αμειβόμενων αιμοδοτών. Είναι η ασφαλέστερη ομάδα δωρητών, διότι η επικράτηση των λοιμώξεων από το αίμα είναι η χαμηλότερη μεταξύ τους. Ο ΠΟΥ παροτρύνει τις χώρες να αναπτύξουν εθνικά συστήματα αίματος βασισμένα σε εθελοντικές, μη αμειβόμενες δωρεές αίματος για να επιτύχουν το στόχο της αυτάρκειας σε ασφαλή αίμα και προϊόντα αίματος.

Πηγή: www.who.int
×

Παγκόσμια ημέρα δωρεάς αίματος 2017
Δώσε αίμα, δώσε τώρα, δώσε συχνά
Περίληψη
Δώσε αίμα, δώσε τώρα, δώσε συχνά!
Το φετινό μήνυμα της καμπάνιας για τη δωρεά αίματος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου , ώστε να ενημερωθεί και να προσφέρει όσο πιο συχνά μπορεί αυτή την ανάσα ζωής στους συνανθρώπους.
Ειδικότητα
Γενική Ιατρική
Σύνταξη
Τροποποίηση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός5,0/5 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
αίμα, αιμοδοσία, δωρητής αίματος, εθελοντική αιμοδοσία, δωρεά αίματος
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια