the doctors blog

Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική

Λιποαναρρόφηση & λιπογλυπτική κοιλιάς, γλουτών κα.

Λιποαναρρόφηση - λιπογλυπτική με το Vaser Lipo : Φωτογραφίες Πριν & Μετά


Λιποαναρρόφηση κοιλιάς σε γυναίκα. Φωτογραφία πριν & μετά

Λιποαναρρόφηση σε γυναίκα. Πίσω όψη. Φωτογραφία πριν & μετά

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς σε άντρα. Φωτογραφία πριν & μετά

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς σε άντρα. Πίσω όψη. Φωτογραφία πριν & μετά

Λιποαναρρόφηση & Λιπογλυπτική
με VASER Lipo : Φωτογραφία Πριν & Μετά

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Λιποαναρρόφηση & τη Λιπογλυπτική


Η λιποαναρρόφηση με τη λιπογλυπτική είναι δύο τεχνικές που, παρόλο που έχουν ίδια βάση, έχουν διαφορετικές ενδείξεις.  
 • Η λιποαναρρόφηση συνεχίζει να αποτελεί τη βασίλισσα των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής, ιδίως στις μεσογειακές χώρες, όπου τα "ψωμάκια" στις γυναίκες και η "κοιλίτσα" για τους άνδρες αποτελούν πολύ ευρύ φαινόμενο.
 • Η λιπογλυπτική (liposculpture) αφορά σε μεταφορά λίπους από ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο, όπου υπάρχει λιποδυστροφία ή πρόωρη απορρόφησή του. Έτσι λοιπόν, είμαστε σε θέση να πάρουμε λίπος από την κοιλιακή χώρα ή τους γλουτούς και μέσω ειδικής επεξεργασίας να το τοποθετήσουμε στις ρινοπαρειακές αύλακες.  
 • Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το λίπος αυτό για ανόρθωση γλουτών ή τονισμό των φυσικών καμπυλών του σώματος, όπως π.χ. τελευταία χρησιμοποιείται για αυξητική στήθους.
 • Η λιποαναρρόφηση από την άλλη, περιλαμβάνει αφαίρεση λίπους από περιοχές με μεγαλύτερη από την επιθυμητή συσσώρευση.  
 • Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική μπορούν να εφαρμοστούν τόσο συνδυαστικά στον ίδιο χρόνο, όσο και μεμονωμένα.  

Νέες Τεχνικές Λιποαναρρόφησης- VASER® Lipo   


Έως σήμερα η κλασσική λιποαναρρόφηση περιελάμβανε ουσιαστικά τη χειρωνακτική εργασία του πλαστικού χειρουργού, ο οποίος με ρυθμικές κινήσεις συντελούσε στην διάλυση του λίπους και εν συνεχεία στην αναρρόφησή του.
 
Η τεχνολογία VASER® Lipo έγκειται στην ιδέα της διάλυσης του λίπους με τη χρήση υπερηχητικών κυμάτων, σε υγρή μορφή, πριν την αναρρόφησή του.  Αυτή η τεχνική πλεονεκτεί σαφώς από τη κλασσική μέθοδο σε ότι αφορά το χρόνο που απαιτείται για να γίνει, αλλά κυρίως στα μετεπεμβατικά αισθητικά αποτελέσματα που έχει.

Η μετατροπή του λίπους σε υγρή μορφή ουσιαστικά επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό να αναρροφήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα λίπους , χωρίς να προκαλέσει κακώσεις και καταστροφές στους ιστούς και στα μικροαγγεία της περιοχής, σε αντίθεση με τις κλασσικές μεθόδους, οι οποίες είναι ιδιαίτερα καταστροφικές, με επακόλουθο πολλές φορές τη δημιουργία αιματωμάτων και δυσμορφιών του δέρματος.

Η λειτουργία του VASER® Lipo  


 • Η τεχνολογία VASER Lipo χρησιμοποιεί μικρής διαμέτρου υπερηχητικούς καθετήρες που παράγουν ένα ελάχιστο επίπεδο δονούμενης υπερηχητικής ενέργειας, στοχεύοντας στην υγροποίηση του λιπώδους συστατικού που υπάρχει στον πυρήνα των ιστών.
 • Ο λιπώδης ιστός αποτελείται από μεγάλα, αδύναμα λιπώδη κύτταρα που είτε χαλαρώνουν είτε αποκολλώνται από τους ιστούς που τα υποστηρίζουν καθώς έρχονται σε επαφή με το καθετήρα υπερήχων VASER Lipo. Με την κατάλληλη χειρουργική τεχνική, η διαδικασία αυτή δεν παράγει θερμότητα.

Λιποαναρρόφηση & Λιπογλυπτική με Vaser Lipo


 • Με την υγροποίηση του λιπώδους ιστού πριν από την αφαίρεση του, η αναρρόφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί προκαλώντας μικρότερη ρήξη ιστών.
 • Επιπλέον, η τεχνολογία VASER Lipo δεν χρησιμοποιεί τον τυπικό τρόπο αναρρόφησης για την απομάκρυνση των γαλακτοποιημένων ιστών και υγρών.
 • Αντί αυτού, χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένα αναρροφητικά ρύγχη που ονομάζονται VentX® Cannulae, για την αποτελεσματική αφαίρεση των υγρών διατηρώντας ανέπαφο τον κυτταρικό ιστό.
 • Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα της μεθόδου VASER Lipo® είναι είναι πως οι ουλές μετά την επέμβαση είναι πολύ μικρές.
 • Με το VASER Lipo® μπορείτε να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος στα σημεία που σας ενοχλούν και να αποκτήσετε την εμφάνιση που επιθυμείτε!


Τα ιδιαίτερα οφέλη της τεχνολογίας Vaser Lipo:


 • Αφαίρεση μόνον του λίπους χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος ιστού
 • Βελτιωμένη σύσφιξη του δέρματος
 • Χωρίς κόπωση για τον ιατρό
 • Επίτευξη ομαλού περιγράμματος σε όλες τις περιοχές του σώματος
 • Μείωση του χρόνου θεραπείας
 • Ελάχιστος πόνος και μηδενικοί μώλωπες
 • Γρήγορη ανάρρωση των ασθενών

Λιποαναρρόφηση με Vaser Lipo VS Κλασσική Λιποαναρρόφηση


Νέα τεχνική VASER® Lipo

Παλαιά τεχνική - Λιποαναρρόφηση

Χρησιμοποιεί απαλή ενέργεια υπερήχωνΧρησιμοποιεί ισχυρή αναρρόφηση
Επιλεκτική επιλογή ιστών - διατηρεί σημαντικές δομές ιστών, όπως τα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία και κολλαγόνοΜπορεί να προκαλέσει βλάβη στους ιστούς
Ομαλά, προβλέψιμα αποτελέσματαΑυξημένες πιθανότητες για ανομοιόμορφο αποτελέσματα
Ελάχιστος πόνος και γρήγορη ανάρρωσηΕπώδυνη ανάρρωση
Ελάχιστο πρήξιμο και μώλωπεςΠρήξιμο, μώλωπες
Το δέρμα δεν παρουσιάζει χαλάρωση μετά την αναρρόφηση του λίπους
Το δέρμα παρουσιάζει χαλάρωση μετά την αναρρόφησή του λίπους
Σχεδιασμένο να "σμιλεύει" τόσο κοινές όσο και ευαίσθητες περιοχές, όπως τα χέρια, το πηγούνι και το εσωτερικό των μηρών
Αυξημένος κίνδυνος κατά την εφαρμογή σε ευαίσθητες περιοχέςΣυχνές Ερωτήσεις για τη λιποαναρρόφηση - λιπογλυπτική


Οι συχνότερες ερωτήσεις των ασθενών μας σχετικά με τη μέθοδο Laser Lipo:


Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά το χειρουργείο;


Με τις σύγχρονες τραυματικές τεχνικές, το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα.


Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση της λιποαναρρόφησης;


Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης γίνεται με την τεχνική της υψηλής εξοίδησης και χρησιμοποιείται ο κατάλληλος τεχνικός εξοπλισμός (πολύ λεπτές κάνουλες, εξελιγμένο μηχάνημα διήθησης body - jet, κλπ.), προκαλεί ελάχιστο ιστικό τραυματισμό στο υποδόριο ιστό, γεγονός που συνεπάγεται ανώδυνο χειρουργείο και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.


Υπάρχει κάποιο όριο στη ποσότητα του λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί σε ένα χειρουργείο;


Αν τηρηθούν ευλαβικά οι κανόνες που διέπουν την τεχνική της λιποαναρρόφησης με χρήση τοπικής αναισθησίας (τεχνική υψηλής εξοίδησης), τόσο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, όσο και μετεγχειρητικά, μπορούν να αφαιρεθούν ακόμη και 10 λίτρα λίπους σε ένα χειρουργείο από τον ασθενή. Σημασία έχει η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και η ενδονοσοκομειακή μετεγχειρητική παρακολούθηση.


Είναι απαραίτητη η χρήση γενικής αναισθησίας στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση;


Οι εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία επιτρέπουν στον πλαστικό χειρουργό να αποφύγει τη χρήση γενικής αναισθησίας σε κάθε περίπτωση λιποαναρρόφησης, ανεξάρτητα από την περιοχή του σώματος που γίνεται και τον όγκο του αφαιρούμενου λίπους.


Ποια είναι η διαφορά του INVASIX (bodytite) με τις υπόλοιπες μεθόδους λιποαναρρόφησης


 • Είναι η πιο σύγχρονη και εξελιγμένη τεχνολογία λιποαναρρόφησης, όπου μέσω ραδιοσυχνοτήτων, δημιουργεί πολύ συγκεκριμένη ακτίνα δράσης που ομογενοποιεί -ρευστοποιεί το λίπος.
 • Παράλληλα η θερμική ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων προκαλεί διέγερση και επαγωγή των ινοβλαστών με αποτέλεσμα μεγαλύτερη σύσφιξη στις περιοχές όπου εφαρμόζεται ενώ η ταυτόχρονη σύσπαση των αγγείων μειώνει κατά πολύ το μετεγχειρητικό οίδημα και τις πιθανές εκχυμώσεις και μελανιές που παρατηρούνται με την κλασική μέθοδο.
 • Επίσης, με τη ρευστοποίηση και ομογενοποίηση του λιπώδους ιστού επιτυγχάνεται μια πιο ομαλή και λεία επιφάνεια χωρίς τα τυχόν κύματα ή λακουβίτσες που δημιουργούνται κάποιες φορές με την κλασική μέθοδο.
 • Τα αποτελέσματα της νέας τεχνικής είναι τόσο εξαιρετικά που την εφαρμόζουμε πια με μεγάλη ακρίβεια στην περιοχή της κοιλιακής χώρας, έσω & έξω μηρούς, γόνατα, βραχίονες, ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει η εφαρμογή του στην περιοχή του πιγουνιού (διπλοσάγονο), αλλά και των βλεφάρων.


Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος;


Όχι, η λιποαναρρόφηση αποτελεί μέθοδο διόρθωσης του σχήματος του σώματος, ιδιαίτερα για περιοχές που το τοπικό πάχος είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, όπως οι πλάγιες περιοχές της κοιλιακής χώρας (ψωμάκια), η έξω επιφάνεια των μηρών, η έσω επιφάνεια των μηρών, τα γόνατα, κλπ.


Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση;


Λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει με ασφάλεια στην περιοχή του λαιμού, στους βραχίονες, στην πλάτη, στην κοιλιακή χώρα, στους μηρούς και στις κνήμες. Περιορισμοί μπορούν να τεθούν μονάχα από την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού, τον εξοπλισμό που διαθέτει, καθώς και αν συντρέχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας από τον/την ασθενή.


Μετά από πόσο χρονικό διάστημα είναι εμφανές το τελικό αποτέλεσμα, μετά την επέμβαση της λιποαναρρόφησης;


Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι εμφανές ακόμη και την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα. Όμως, το τελικό αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό σε ένα μήνα μετά την επέμβαση, καθώς τα οιδήματα υποχωρούν σταδιακά. Ενώ με τη μέθοδο INVASIX, συντελείται παραγωγή ινοβλαστών και σύσφιξη εώς και 6 μήνες μετεγχειρητικά.


Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους;


Το σώμα του ανθρώπου δεν έχει τη δυνατότητα να παράγει νέα λιποκύτταρα μετά την εφηβεία. Συνεπώς, μετά την αφαίρεση λιποκυττάρων από κάποια περιοχή του σώματος, αυτά δεν αντικαθίστανται από τον οργανισμό με καινούργια. Αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα μετά από λιποαναρρόφηση στο σχήμα του σώματος είναι μόνιμο, εφόσον κάποιος κινείται σε ένα λογικό εύρος τριών - τεσσάρων κιλών πάνω ή κάτω και δεν υπερβαίνει κατά πολύ αυτό.


Μπορεί η λιποαναρρόφηση να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις στον ίδιο χειρουργικό χρόνο;


Συνήθως συνδυάζεται με αυξητική στήθους ή μικρή κοιλιοπλαστική. Εξαρτάται όμως πάντα από το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια όπου θα γίνει η λιποαναρρόφηση και τη γενικότερη κατάστασή του. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη αυτομεταμόσχευση λίπους στην ίδια ή σε άλλες περιοχές του σώματος (λιπομεταφορά), ώστε να αντιμετωπιστούν ανωμαλίες του δέρματος ή να επιτευχθεί δημιουργία "καμπυλών" στο σώμα, όταν αυτές δεν υπάρχουν; Όταν είναι απαραίτητο, λιποκύτταρα που προέρχονται από τον αναρροφώμενο λιπώδη ιστό, μπορούν μετά από κατάλληλη επεξεργασία να χρησιμοποιηθούν σε πολλές περιοχές του σώματος, για την αντιμετώπιση ρυτίδων (πρόσωπο), επιφανειακών ανωμαλιών του δέρματος (κυτταρίτιδα, ατροφικές ουλές), αύξηση όγκου επιλεγμένων ανατομικών περιοχών (ζυγωματικά, πιγούνι, γλουτοί, γάμπες, κλπ). Αύξηση του όγκου του στήθους με χρήση λιποκυττάρων από άλλες περιοχές του σώματος, είναι σε πειραματικό στάδιο, καθώς πιθανόν να ενέχει κινδύνους για την υγεία του ασθενούς. Επίσης τα μεταμοσχευμένα λιποκύτταρα παίζουν ρόλο βλαστοκυττάρων με εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιοχή που εφαρμόζονται.


Ποια η διαφορά μεταξύ λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής;


Πρόκειται για παρόμοιες επεμβάσεις, με μόνη διαφορά ότι ο όρος λιπογλυπτική χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με εμφύτευση ή μεταφορά λίπους από περιοχή με περίσσεια σε περιοχή με μεγαλύτερο έλλειμμα.


Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθεί ένας ασθενής στην επέμβαση της λιποαναρρόφησης;


Ένας ασθενής μπορεί να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση από την εφηβεία έως και την ηλικία των 65 ετών. Περιορισμοί μπορεί να τεθούν μονάχα από συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει ο ασθενής, καθώς και από την ποιότητα του δέρματος, του σώματος του ασθενούς. Γενικά, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα σε νεαρές ηλικίες, όπου η ελαστικότητα του δέρματος δεν έχει υποστεί τη φθορά του χρόνου.


Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;


Συνήθως δεν απαιτείται η παραμονή στο νοσοκομείο πέρα των κάποιων ωρών μετεγχειρητικά εκτός και εάν ο γιατρός κρίνει κατά περίσταση διαφορετικά.


Πόσο κοστίζει η επέμβαση της λιπογλυπτικής - λιποαναρρόφησης;


Το κόστος της επέμβασης της λιποαναρρόφησης καθορίζεται από την έκταση του προβλήματος και από τη χειρουργική τεχνική που θα ακολουθηθεί. Μπορεί να επιτευχθεί λιποαναρρόφηση με την τεχνική INVASIX, με την τεχνική VASER ή με συνδυασμό και των δύο. Εξαρτάται επίσης και από το εάν θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με λιπογλυπτική (λιπομεταφορά) ή ακόμη και με συνδυασμό άλλης χειρουργικής επέμβασης, όπως η κοιλιοπλαστική. Το τελικό κόστος της κάθε αισθητικής επέμβασης καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη και καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

×

Ο Εξειδικευμένος σας Πλαστικός Χειρουργός:
Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική
Λιποαναρρόφηση & Λιπογλυπτική με Vaser Lipo
Περίληψη
Λιποαναρρόφηση & Λιπογλυπτική κοιλιάς, γλουτών, στο προγούλι, σε βραχίονες... ανώδυνα, με μεγάλη επιτυχία & άψογο αποτέλεσμα. Δείτε φωτογραφίες Πριν & μετά
Ειδικότητα
Πλαστική Χειρουργική
Σύνταξη
Δρ. Αθανασίου Αθανάσιος
Τροποποίηση: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός4,9/5 (σε 7 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
λιποαναρρόφηση, vaserlipo, vaser lipo, λιπογλυπτική, πλαστική χειρουργική, κοιλιοπλαστική, αφαίρεση λίπους, πλαστική στο σώμα, ψωμάκια
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια