the doctors blog

Κοιλιοπλαστική : Η επέμβαση - Συμβουλές ανάρρωσης

Κοιλιοπλαστική -πλαστική κοιλιάς : Η επέμβαση - συμβουλές ανάρρωσης


Κοιλιοπλαστική - Πλαστική κοιλιάς


Η εμφάνιση της κοιλιάς σας δεν σας ικανοποιεί. Πήρατε υπερβολικό βάρος, χάσατε υπερβολικό βάρος, επιβαρύνθηκε η εικόνα σας από την εγκυμοσύνη, το δέρμα σας έχει χαλαρώσει και το άσχημα κατανεμειμένο λίπος σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Η άσκηση και η διατροφή μπορεί να βοηθήσει να αντιστρέψει αυτές τις αλλαγές σε κάποιο βαθμό, σε πολλούς όμως ανθρώπους, είναι δύσκολο να πάρει πίσω τη μορφή που είχε κάποτε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κοιλιοπλαστική σας βοηθά να σφίξετε τους μυς και να αφαιρέσετε την περίσσεια του δέρματος, δίνοντάς σας την εικόνα που επιθυμείτε και τονίζοντας σε σημαντικό βαθμό την αυτοπεποίθηση και την αγάπη προς τον εαυτό και το σώμα σας.


Η κοιλιοπλαστική επέμβαση


Με την κοιλιοπλαστική, την αφαίρεση δέρματος και λίπους και την ενίσχυση των κεντρικών μυών της κοιλιάς βελτιώνεται η γραμμή της μέσης και η κοιλιά σας φαίνεται πιο επίπεδη και αδύνατη από ποτέ. Θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτό δεν είναι μια πράξη που αποσκοπεί κατά κύριο λόγο στην αφαίρεση του λίπους, αλλά για την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος και τη  σύσφιξη των μυών.


Πλήρης Κοιλιοπλαστική


 • Για μια πλήρη κοιλιοπλαστική γίνεται μια τομή ελαφρώς πάνω από την ηβική περιοχή εντός της γραμμής του μπικίνι. Μερικές κυρίες μπορεί να έχουν ήδη την ουλή της καισαρικής τομής σε αυτόν τον τομέα η οποία μπορεί να βελτιωθεί και να ενσωματωθεί στην κοιλιοπλαστική ουλή.
 • Αφού γίνει αυτή η τομή του δέρματος και το λίπος στην κάτω κοιλιακή χώρα ανυψώνεται μακριά από τα υποκείμενα των μυών στο επίπεδο του αφαλού.
 • Σε αυτό το σημείο μια δεύτερη τομή γίνεται γύρω από τον ομφαλό, προκειμένου να απελευθερώσει αυτό από τον περιβάλλοντα ιστό.
 • Μόλις γίνει αυτό, το δέρμα και το λίπος και πάλι ανασηκώνεται των κοιλιακών μυών στο επίπεδο του θωρακικού κλωβού αφήνοντας τον ομφαλό σε ένα στέλεχος.
 • Οι κοιλιακοί μύες σφίγγονται με ράψιμο μαζί δημιουργώντας μια πιο σταθερή τοίχο -κοιλιά και μια στενότερη μέση.
 • Ο κρημνός του δέρματος στη συνέχεια τεντώνεται προς τα κάτω και το επιπλέον δέρμα αφαιρείται.
 • Μια νέα οπή κόβεται για τον ομφαλό σας, το οποίο στη συνέχεια ράβεται στη θέση του. Τέλος, οι τομές εντός της γραμμής του μπικίνι θα είναι ραμμένες και  επίδεσμοι εφαρμόζονται.

Πλήρης κοιλιοπλαστική & λιποαναρρόφησηΑυτή η διαδικασία γίνεται συχνά σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση για να αφαιρέσετε κάποια περίσσεια λίπους.


Μίνι κοιλιοπλαστική 


Στη μίνι κοιλιοπλαστική η τομή γίνεται μέσα από τη γραμμή του μπικίνι, αλλά συχνά είναι λίγο μικρότερη από την πλήρη κοιλιοπλαστική


 • Το δέρμα χωρίζεται μόνο μεταξύ της κάτω τομής εντός της γραμμής του μπικίνι και τον ομφαλό.
 • Ο ομφαλός αφήνεται στη θέση του χωρίς την ανάγκη για περαιτέρω ουλή. Αυτό επιτρέπει την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος και περίσσεια λίπους από την κάτω κοιλιακή χώρα, καθώς και το σφίξιμο των μυών για να βελτιωθεί η μεσαία γραμμή.


Μίνι κοιλιοπλαστική & λιποαναρρόφηση


Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση, εάν υπάρχει λίπος που χρειάζεται την απομάκρυνση στην άνω κοιλιακή χώρα ή γύρω από τη μέση.


Μετά την πλαστική κοιλιάς: Χρήσιμες Οδηγίες


 1. Μετά την κοιλιοπλαστική είναι φυσιολογικό για τους κοιλιακούς μυς να αισθάνονται λίγο σφιχτοί.
 2. Όσο είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι είναι σκόπιμο να κρατήσετε τα γόνατα λυγισμένα και  δύο μαξιλάρια πίσω τους, καθώς αυτό μειώνει την ένταση και είναι πιο άνετα.
 3. Επίσης θα χρειαστεί να περπατάτε  με λίγο λυγισμένα γόνατα  προς τα εμπρός τις πρώτες μέρες μετεγχειρητικά.
 4. Για να βοηθήσει το πρήξιμο πάνω από την κοιλιά θα πρέπει να φορέσετε ένα χειρουργικό κορσέ για τις πρώτες 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.
 5. Τα ράμματα σας γύρω από τον ομφαλό απομακρύνονται μεταξύ 7-10 ημέρες, ενώ εκείνες στη γραμμή του μπικίνι αφαιρούνται σε 10-14 ημέρες
 6. Η κοιλιοπλαστική είναι μια σημαντική επέμβαση και θα πρέπει ως εκ τούτου να λάβετε δύο εβδομάδες άδεια από την εργασία για να ανακάμψετε στη διάρκεια του οποίου θα χρειαστεί κάποια βοήθεια στο σπίτι με οικιακές εργασίες.
 7. Συνιστάται να μην οδηγείτε κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων μέχρι να αφαιρεθούν τα ράμματα.
 8. Μολονότι το περπάτημα είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια των πρώτων 3-4 εβδομάδων για να βελτιώσει την κυκλοφορία, θα πρέπει να αποφεύγεται άθλημα για τις πρώτες 4 εβδομάδες και  ανύψωση βάρους για 6 εβδομάδες έως ότου οι κοιλιακοί μύες έχουν επουλωθεί.


Συχνές Ερωτήσεις


Πως μπορώ να προετοιμαστώ για την επέμβαση;


 • Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η λήψη  ασπιρίνης  ή προϊόντα που περιέχουν ασπιρίνη για 2 εβδομάδες, καθώς η ασπιρίνη έχει αρνητικές επιπτώσεις στους μώλωπες. Το ίδιο ισχύει και για τα μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα (όπως Brufen και Nurofen).
 • Αν είστε καπνιστής, είναι χρήσιμο να σταματήστε για δύο εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση και για μια εβδομάδα μετά, έτσι ώστε να μην περιορίζετε την κυκλοφορία στο δέρμα.


Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται;


Η πλαστική στην κοιλιά γίνεται υπό γενική αναισθησία.


Πόση ώρα διαρκεί  η επέμβαση;


Η διάρκεια της κοιλιοπλαστικής εξαρτάται από τη διαδικασία. Πλήρης κοιλιοπλαστική συνήθως διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες, ενώ μίνι κοιλιοπλαστική διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.


Η κοιλιοπλαστική πονάει;;


Ο πόνος και η δυσφορία είναι υποκειμενικές αισθήσεις, αλλά είναι αλήθεια να πούμε ότι η κοιλιοπλαστική θεωρείται μία από τις πιο επώδυνες διαδικασίες. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές όταν στέκεται ή το περπάτημα κατά τις πρώτες λίγες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ως εκ τούτου, για την πρώτη εβδομάδα θα πρέπει να πάρετε παυσίπονα.


Ποιο είναι το κόστος της κοιλιοπλαστικής ;


Ενημερωθείτε σχετικά με το  κόστος της κοιλιοπλαστικής 


Αποτελέσματα κοιλιοπλαστικής


Το συντριπτικό ποσοστό των ανθρώπων που έχουν υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα την επέμβασης.
×

Ο Εξειδικευμένος σας Πλαστικός Χειρουργός:
Κοιλιοπλαστική : Η επέμβαση - Συμβουλές ανάρρωσης
Πλαστική κοιλιάς - Κοιλιοπλαστική : Επέμβαση & Ανάρρωση
Περίληψη

Η κοιλιοπλαστική : Πονάει ; Ποιο είναι το κόστος της πλαστικής κοιλιάς; Συμβουλές για ανάρρωση. Ερωτήσεις  ασθενών & απαντήσεις από Εξειδικευμένο Πλαστικό 

Ειδικότητα
Πλαστική Χειρουργική
Σύνταξη
Δρ. Παντελίδης Μάνος
Τροποποίηση: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός4,8/5 (σε 6 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
κοιλιοπλαστική, πλαστική κοιλιά, πλαστική στην κοιλιά, λιποαναρρόφηση στην κοιλιά, κοιλιά, πλαστική κοιλίας
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια