the doctors blog

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

Διαγνωστικό κέντρο
Αξονική τομογραφία, Μαγνητική τομογραφία, Καρδιολογικό, Πυρηνικής Ιατρικής, Υπερηχογραφίας, Υπερηχοκαρδιογραφίας, Ακτινολογικο, Mέτρησης Οστικής Πυκνότητας, Μικροβιολογικό, Βιοχημικό, Ανοσολογικό, Τεστ κοπώσεως
Έδρα:

Ηλείας 8, Γλυφάδα 166 75, Ελλάδα

Τηλ: 210-9117000
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
 • Προνόμια μελών
 • Το κέντρο
 • Video
 • Photo
 • FAQ
 • Επικοινωνία
Το Mediterraneo Hospital είναι ιδιωτικό νοσοκομείο, που βρίσκεται στη Γλυφάδα, στην ευρύτερη περιοχή της «Αθηναϊκής Ριβιέρα».

Αναπτύσσοντας 164 νοσηλευτικές κλίνες και περισσότερες από 25 ιατρικές ειδικότητες, καλύπτει ευρύτατο ιατρικό φάσμα, σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο.

Εκείνο που το χαρακτηρίζει και το διαφοροποιεί  είναι η πρωτοπόρα σύλληψη και εφαρμογή της “boutique” άποψης σε νοσοκομειακό επίπεδο.

Αυτή μεταφράζεται αρχικά σε ένα καλαίσθητο κτίριο, με διακριτική πολυτέλεια και προσωπικό στυλ. Οι διακοσμητικές επιλογές έχουν στόχο να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα οικειότητας, ηρεμίας και ασφάλειας.

Τα ζωηρά και χαρούμενα χρώματα, οι εμπνευσμένοι πίνακες, που απεικονίζουν μεσογειακά (Mediterranean) τοπία, η χαμηλή μουσική, δημιουργούν στον επισκέπτη την αίσθηση παραμονής σε ξενοδοχείο, πολύ διαφορετική από την απρόσωπη και αποστειρωμένη ατμόσφαιρα του τυπικού νοσοκομείου.

Το βασικό όμως στην άποψη “boutique hospital” είναι οι boutique υπηρεσίες, υπηρεσίες  προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Βασισμένο στα πρότυπα των «boutique hotels» και ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις στην Ιατρική, το «boutique» νοσηλευτικό κέντρο εστιάζει σε πιο εξατομικευμένες και όχι μα­ζικές υπηρεσίες, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο, οικείο, με διακριτική πολυτέλεια, που αποπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται στελέχωση από επίλεκτες ιατρικές ομάδες, υψηλού επιπέδου ιατρική τεχνολογία και εξοπλισμός αιχμής.

Στα πλαίσια αυτά, παρακολουθούμε όλες τις πρωτοπόρες εξελίξεις στο χώρο της ιατρικής, μέσα από την έρευνα και τις κλινικές μελέτες, συνάπτουμε συνεργασίες με επιστημονικές ομάδες διεθνούς βεληνεκούς και με κλινικές παγκοσμίως καταξιωμένες και υιοθετούμε τις πλέον καινοτόμες εφαρμογές και μεθόδους με αποδεδειγμένα σημαντικά κλινικά αποτελέσματα.

Η προσέγγιση της εξατομικευμένης, προσωπικής φροντίδας, που υποστηρίζουμε μέσα από τη «boutique» αισθητική, δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει εάν δε συνοδευόταν από τη σταθερή και μεθοδική καλλιέργεια της φιλοσοφίας αυτής σε όλους τους συντελεστές, στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του Mediterraneo.

Επαγγελματική εξυπηρέτηση συνδυασμένη με την ανθρώπινη ζεστασιά της προσωπικής επαφής, είναι η «στιλιστική» άποψη που το Mediterraneo boutique Hospital καταθέτει ως πρόταση και υποστηρίζει ως «στάση ζωής».


Το Mediterraneo είναι ένα πρότυπο διαγνωστικό, χειρουργικό και νοσηλευτικό κέντρο 164κλινών. Tο μοναδικό ιδιωτικό γενικό Νοσοκομείο στη Νότια Αθήνα από την περιοχή του Σουνίου έως το Φάληρο.

Σε 12.000 τ.μ αναπτύσσονται σύγχρονοι χώροι υψηλής αισθητικής, 11 νέες χειρουργικές αίθουσες, σύγχρονο αιμοδυναμικό εργαστήριο, προηγμένης τεχνολογίας αγγειογραφικό συγκρότημα Philips Allura X-Per FD 20 και η πρώτη υβριδική αίθουσα στην Ελλάδα.
 • Mediterraneo Hospital Photos

  ×
  Φωτογραφίες από το Mediterraneo Hospital
Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ιδιωτική μου ασφάλεια για νοσηλεία στο νοσοκομείο?

Το Mediterraneo Hospital είναι συμβεβλημένο με το σύνολο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που λειτουργούν στη χώρα μας.

Το Τμήμα Ασφαλειών είναι απόλυτα καταρτισμένο να εκδώσει και να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά και να διευκολύνει τον ασθενή με κάθε δυνατό τρόπο για την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών.

Σε περιπτώσεις μη συμβεβλημένων ασφαλιστικών εταιρειών, η έκδοση και συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών από το αρμόδιο τμήμα διευκολύνει τον ασθενή προκειμένου να αποζημιωθεί από την Ασφαλιστική του Εταιρεία.

Πως λειτουργεί το σύστημα των επειγόντων του νοσοκομείου?
Τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου λειτουργούν επί 24ώρου βάσης με εφημερεύοντες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Στην περίπτωση που ο ασθενής προσέλθει στα Ε.Ι. και συσταθεί από τους ιατρούς ότι χρήζει νοσηλείας, η Γραμματεία παρέχει γενικές πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα και το κόστος των κλινών καθώς επίσης για τα συμβεβλημένα ασφαλιστικά ταμεία και τις συμβεβλημένες ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να εκδοθεί το Δελτίο Εισαγωγής.

Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιο να παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες είναι το Γραφείο Κινήσεως – Λογιστήριο Ασθενών.

Ο ασθενής ή το συνοδό πρόσωπο θα πρέπει να αποταθεί στο Γραφείο Κινήσεως το συντομότερο δυνατόν και εντός ωραρίου λειτουργίας προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για τις οικονομικές επιβαρύνσεις και τις απαιτούμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Το Γραφείο Κινήσεως – Λογιστήριο Ασθενών λειτουργεί καθημερινά 08:00 – 20:00 μ.μ. και το Σάββατο 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Πως γίνονται οι προγραμματισμένες εισαγωγές?

Στην περίπτωση προγραμματισμένης εισαγωγής ο ασθενής προσέρχεται στην Γραμματεία προκειμένου να εκδοθεί το Δελτίο Εισαγωγής. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι:
Εντολή & Οδηγίες του Θεράποντα Ιατρού
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
Βιβλιάριο Υγείας
ΑΜΚΑ
Εισιτήριο από τον Ασφαλιστικό Φορέα (εφόσον απαιτείται)
Αριθμός Συμβολαίου σε περίπτωση Ιδιωτικής Ασφάλειας (σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει και να ενημερώσει το Νοσοκομείο για τη θέση νοσηλείας που δικαιούται βάση του συμβολαίου του)

Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή (κατ’ ελάχιστο 30%) είτε στη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων είτε στο Γραφείο Κινήσεως – Λογιστήριο Ασθενών.

Πολύτιμα κοσμήματα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μεγάλα χρηματικά ποσά φέρονται από τον ασθενή με δική του ευθύνη.

Για τυχόν απώλεια τους το Mediterraneo Hospital δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται κατά την απομάκρυνση από το δωμάτιο να ασφαλίζονται τα προσωπικά αντικείμενα.

Ποιές είναι οι οικονομικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζω?
Το Γραφείο Κινήσεως- Λογιστήριο Ασθενών είναι αρμόδιο να παρέχει εξειδικευμένες οικονομικές πληροφορίες και να ενημερώνει για τις απαιτούμενες διαδικασίες που αφορούν στη νοσηλεία των ασθενών.
Ωράριο Λειτουργίας
Καθημερινά 08:00πμ – 20:00μμ & Σάββατο 08:00πμ – 15:00μμ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας
210 9117000, εσωτερικό 120,126,131

Σε ότι αφορά τα Εξωτερικά Ιατρεία και οικονομικές πληροφορίες σχετικά με διαγνωστικές εξετάσεις (εργαστηριακές, απεικονιστικές και άλλες) επικοινωνήστε με την Κεντρική Γραμματεία στο τηλέφωνο 210 9117000.

Τι πρέπει να ξέρω σχετικά με το εξιτήριο από το Νοσοκομείο?

Υπεύθυνος για την έξοδο του ασθενούς από το Νοσοκομείο είναι αποκλειστικά και μόνο ο θεράπων ιατρός. Εφόσον δοθεί εντολή εξόδου από τον θεράποντα ιατρό εκδίδεται το Εξιτήριο το οποίο παραδίδεται στον ασθενή ενώ του δίδονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές οδηγίες.

Στην περίπτωση που επιθυμείται η μεταφορά του ασθενούς με ασθενοφόρο θα πρέπει να δηλωθεί εγκαίρως στην Προϊσταμένη του ορόφου που νοσηλεύεται προς αποφυγήν καθυστερήσεων στη διαδικασία του εξιτηρίου του.

Εφόσον δοθεί το Εξιτήριο ο ασθενής ή συνοδός θα πρέπει να απευθυνθεί στο Γραφείο Κινήσεως – Λογιστήριο Ασθενών προκειμένου να ρυθμίσει τις οικονομικές εκκρεμότητες και να παραλάβει:

Αντίγραφα των Εξετάσεων*
Βιβλιάριο Υγείας
(εφόσον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες)

* Όλες οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται καταχωρούνται και αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικό αρχείο. Στη περίπτωση που ζητηθούν αντίγραφα εξετάσεων μεταγενέστερα της ημερομηνίας εξόδου παραδίδονται κατόπιν αιτήσεως η οποία υποβάλλεται στην Κεντρική Γραμματεία, στον 1ον όροφο. Ο χρόνος παράδοσης των αντιγράφων δεν υπερβαίνει τις 5 εργάσιμες ημέρες.

Τι ισχύει για το επισκεπτήριο?
Οι ώρες επισκεπτηρίου είναι:

 12:00-14:00 και  18:00-20:00 καθημερινά
 12:00-12:30 και  17:00-17:30 καθημερινά για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας

Κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία περισσοτέρων του ενός επισκεπτών για κάθε ασθενή.

Συγχρόνως, κατά τη διάρκεια παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών και των ιατρικών επισκέψεων, τα συνοδά μέλη και οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να παραμένουν στους θαλάμους της κλινικής.

Υπάρχει ΑΤΜ στο νοσοκομείο?

Ναι. Στην είσοδο του Mediterraneo Hospital λειτουργεί θυρίδα αυτόματης ανάληψης – κατάθεσης της Τράπεζας Πειραιώς. Η θυρίδα λειτουργεί όλο το 24ώρο και υποστηρίζεται απο το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ
Διεύθυνση:

Ηλείας 8, Γλυφάδα 166 75, Ελλάδα

Τηλεφωνικά ραντεβού:

210-9117000

×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια