the doctors blog

Το καλοκαίρι μας κάνει καλό

Καλοκαίρι και υγεία

6 λόγοι για τους οποίους το καλοκαίρι μπορεί να είναι καλό για την υγεία μας


Πέρα από όλες τις καλοκαιρινές απολαύσεις η πιο ηλιόλουστη εποχή του χρόνου μπορεί να είναι ευλογία για την υγεία μας, φέρνοντας πολλά οφέλη.

Πάρτε τη δόση βιταμίνης D που χρειάζεστε


Ίσως το πιο προφανές όφελος του επιπλέον ήλιου είναι η πρόσληψη καθημερινά της βιταμίνης D. Η διατήρηση μιας σταθερής πρόσληψής της έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει τη γήρανση, εμποδίζει τη φλεγμονή, βελτιώνει την υγεία των οστών και βελτιώνει την ανοσία και την αντοχή έναντι ασθενειών. Πρόσφατα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με καρδιακά προβλήματα.

Η εποχή των φρούτων


Με όλα τα φρέσκα προϊόντα που γεμίζουν τα μπακάλικα και τις λαΙκές αγορές, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα φρούτα το καλοκαίρι. Λόγω των υψηλών επιπέδων υγρασίας, είναι πιο πιθανό να ζητήσουμε μερικές φέτες καρπούζι ή ένα νόστιμο μάνγκο. Άλλα υγειινά και δροσιστικά φρούτα το καλοκαίρι, όπως μούρα, ανανάς, ακτινίδια,και ροδάκινα μπορούν να αποτρέψουν την αφυδάτωση και να δώσουν μια γενναιόδωρη δόση βιταμίνης C και βιταμίνης Ε.

Ιδρώνετε και αυτό είναι καλό!


Όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσο πιο δροσερό γίνεται το σώμα σας και τόσο περισσότερο βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Η εφίδρωση βοηθά επίσης να καθαρίσει το δέρμα σας καθαρίζοντας τα βακτήρια, τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και άλλες ακαθαρσίες. Τα οφέλη δεν περιορίζονται μόνο στη σωματική υγεία. Η παρατεταμένη εφίδρωση συνδέεται με την απελευθέρωση ενδορφινών που βελτιώνουν τη διάθεσή σας και τη συνολική ψυχική υγεία σας.

Η φύση και η υπέροχη ύπαιθρος


Η οικο-θεραπεία απλά δεν μπορεί να υποτιμηθεί και το καλοκαίρι δε χωράνε πλέον δικαιολογίες για να κρύβεστε σε εσωτερικούς χώρους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι περνώντας μόλις 30 λεπτά στη φύση κάθε εβδομάδα μειώνουμε τον κίνδυνο της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της κατάθλιψης. Η έκθεση στον καθαρό αέρα είναι σημαντική, ιδιαίτερα για όσους ζουν σε μια πολυσύχναστη πόλη και υπόκεινται σε ρύπανση. Αναπνέοντας καθαρό οξυγόνο μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα σεροτονίνης,προωθώντας την ευτυχία και την ευημερία μας.

Αναζωογονηθείτε με διακοπές


Η έρευνα έχει δείξει ότι απαιτείται ένα διάλειμμα από τη συνηθισμένη ζωή και το χρονοδιάγραμμά μας για να ταξιδέψουμε και να χαλαρώσουμε, για να είμαστε υγιείς και παραγωγικοί μακροπρόθεσμα. Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε, το να αφιερώνετε κάποιο χρόνο μακριά από το εταιρικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον μπορεί να προσφέρει κάποια σημαντικά οφέλη που περιλαμβάνουν τη μείωση του στρες, την τόνωση της δημιουργικότητας, τη βελτίωση της εστίασης και την ανάπτυξη οικογενειακών δεσμών.

Η καρδιά σας είναι πιο υγιής


Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων κορυφώνεται κατά τους μήνες του χειμώνα, αλλά φτάνει στο χαμηλότερο σημείο του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την ακριβή αιτία, αλλά τα προαναφερθέντα οφέλη ενδέχεται να υποδηλώνουν γιατί η γενική σας υγεία είναι καλύτερη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα καλά επίπεδα χοληστερόλης λέγεται ότι είναι υψηλότερα κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν σε σύγκριση με τους ψυχρότερους μήνες, πιθανώς επειδή ο καιρός δεν είναι τόσο πιθανόν να συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία.

Πηγή: www.medicaldaily.com
×

Το καλοκαίρι μας κάνει καλό
6 λόγοι για τους οποίους το καλοκαίρι μπορεί να είναι καλό για την υγεία μας
Περίληψη
To καλοκαίρι είτε πρόκειται για διακοπές στο νησί , είτε για μακρύ διάλειμμα από το σχολείο ή απλά για ένα πάρτυ δίπλα στην πισίνα, ο καθένας έχει κάτι να περιμένει.Αλλά καλοκαίρι σημαίνει και οφέλη για την υγεία μας.
Ειδικότητα
Γενική Ιατρική
Σύνταξη
Τροποποίηση: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός5,0/5 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
καλοκαίρι, βιταμίνη D, καλοκαίρι και υγεία
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια