the doctors blog

Γιορτές με υγεία

Γιορτές με υγεία
 

Συμβουλές για να απολαύσετε υγείς αυτά τα Χριστούγεννα


Είναι σχεδόν Χριστούγεννα!
Και ενώ είναι συχνά μια εποχή χαράς,είναι επίσης μια εποχή που πολλοί άνθρωποι αρρωσταίνουν. Από την αποφυγή τροφικής δηλητηρίασης έως τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ, εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να σας κρατήσουμε υγιείς αυτό το χειμώνα ...

Πιείτε με μέτρο


Όταν επισκέπτεστε τους φίλους και την οικογένειά σας ή πηγαίνετε στο πάρτυ του γραφείου, είναι λιγότερο πιθανό να έχετε επίγνωση του τι πίνετε. Μια γροθιά από αλκοόλ μπορεί να συνοδεύεται από κρυμμένες θερμίδες και περισσότερο ποτό από ό, τι περιμένετε, ενώ ένα ποτήρι φτηνό κρασί που περιέχει πολλά θειώδη άλατα μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ένα εξάνθημα ή και να φτάσει σε κρίση άσθματος. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε - ειδικά εάν έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία στο αλκοόλ - είναι να φέρετε ένα δικό σας μπουκάλι και να πίνετε μόνο από αυτό.

Μοιράστε τις υποχρεώσεις σας


Τα ψώνια για τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι πολύ αγχωτικά, από τα γεμάτα καταστήματα, τις μεγάλες ουρές ως και τον τρόπο που θα μεταφέρετε τα ψώνια. Προσπαθήστε να σηκωθείτε νωρίς για να εξασφαλίσετε ευκολότερα σημείο στάθμευσης, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να περπατήσετε χιλιόμετρα με βαρύ φορτίο. Μοιράστε τις ημέρες των αγορών σας έτσι ώστε να μην αγχωθείτε να τα προλάβετε όλα σε μια μέρα και αν αγοράζετε μεγάλα, βαριά δώρα, μην τα μεταφέρετε όλα μαζί, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένας πόνος πιασίματος πριν τα Χριστούγεννα.

Μην ξεχνάτε τα απαραίτητα για την υγεία σας


Εάν ταξιδέψετε μακριά - ακόμα κι αν είναι για λίγες μέρες - βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα φάρμακά σας μαζί σας, είτε πρόκειται για το αντισυλληπτικό χάπι, για συσκευές εισπνοής άσθματος είτε για φάρμακα για πιθανές αλλεργίες.

Δώστε στον εαυτό σας κάποιο χώρο για να αναπνεύσετε


Η εορταστική περίοδος μπορεί να είναι πολύ αγχωτική και αφήνοντας τον εαυτό σας να ενθουσιαστεί και παρασυρθεί στις συνεχείς συναντήσεις με τους φίλους, την οικογένεια, τα ψώνια και τις ατελείωτες προετοιμασίες μπορεί συχνά να οδηγήσει σε εξάντληση. Κρατήστε για τον εαυτό σας λίγο χρόνο μακριά από την τρέλα και να είστε προετοιμασμένοι να απορρίψετε κάποιες από τις κοινωνικές προσκλήσεις όταν δεν έχετε το χρόνο. Μέσα σε μια ταραχώδη εβδομάδα, ξοδεύοντας ένα απόγευμα για τον εαυτό σας μ' ένα καλό βιβλίο ή χαλαρώνοντας στο μπάνιο μπορεί να είναι σωτήριο.

Εποχή της γρίπης


Αυτή την εποχή του έτους, η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα αφθονούν. Μπορείτε να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας με το εμβόλιο της γρίπης και αποφεύγοντας τη στενή επαφή με τους άρρωστους φίλους ή οικογένειες. Πρέπει επίσης να πλένετε τα χέρια σας τακτικά με σαπούνι και ζεστό νερό - ειδικά όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς!

Τροφική δηλητηρίαση


Το χριστουγεννιάτικο δείπνο προορίζεται να είναι το πιο νόστιμο γεύμα της χρονιάς, αλλά αν δεν φροντίσετε το πώς να το μαγειρέψετε, μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη. O Δεκέμβριος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους μήνες για τροφική δηλητηρίαση. Για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους, μην αφήνετε φαγητό όλη την ημέρα εκτός ψυγείου. Βγάζετε μικρές ποσότητες κάθε φορά, έτσι ώστε ό, τι βρίσκεται στο τραπέζι να έχει μόλις μαγειρευτεί ή μόλις βγει από το ψυγείο. Στην ιδανική περίπτωση, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τυχόν υπολείμματα εντός 48 ωρών ή παγώστε τα. Όσο για τη γαλοπούλα, ξεπαγώστε την πάντα στο ψυγείο, υπολογίζοντας 10 με 12 ώρες ανά κιλό και μην την πλένετε, καθώς αυτό μπορεί να διασπείρει τα βακτήρια γύρω. Το πλύσιμο της γαλοπούλας πριν το μαγείρεμα είναι ένα συνηθισμένο λάθος - μπορεί να εξαπλωθούν βακτήρια γύρω από το νεροχύτη, στα χέρια σας και πάνω στις επιφάνειες εργασίας σας, ενώ με το μαγείρεμα ούτως ή άλλως θα καταστραφούν.

Και το πιο σημαντικό, να έχετε μια ευτυχισμένη, υγιή εορταστική περίοδο!
×

Οι Εξειδικευμένοι σας Παθολόγοι :
Γιορτές με υγεία
Πώς θα παραμείνω υγιής στις γιορτές;
Περίληψη
Πώς θα παραμείνουμε υγιείς μέσα στις γιορτές;
Συμβουλές για να απολαύσετε υγείς αυτά τα Χριστούγεννα
Ειδικότητες
Παθολογία, Γενική Ιατρική
Σύνταξη
Δρ. Πετρίκκος Παναγιώτης, Δρ. Παπαδόπουλος Νικόλαος
Τροποποίηση: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός5,0/5 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
γρίπη, γρίπη στα παιδιά, γρίπη συμπτώματα, γρίπη εμβόλιο, ιός γρίπης, θεραπεία γρίπης, γρίππη, γιορτές και γρίπη
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια