the doctors blog

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Botox

Botox όσα θέλετε να ξέρετε

Θεραπεία με Botox

Όταν εκφράζεστε, συσπάτε τους μύες του προσώπου σας. Με τα χρόνια, αυτές οι συσπάσεις δημιουργούν μόνιμες βαθιές ρυτίδες στο δέρμα, ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια και το στόμα, ανάμεσα στα φρύδια και στο μέτωπο. Αυτές οι ρυτίδες μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες, λυπημένες, θυμωμένες ή κουρασμένες. Η θεραπεία με Botox βοηθά στο σβήσιμο αυτών των ρυτίδων και την απόκτηση ενός πιο φρέσκου προσώπου με φυσικότητα στην έκφραση.

Τι είναι το botox;

Οι ενέσεις Botox χρησιμοποιούν μορφές της βοτουλινικής τοξίνης - που παράγεται από το βακτήριο που προκαλεί ένα είδος τροφικής δηλητηρίασης που ονομάζεται αλλαντίαση , και παραλύει τη μυϊκή δραστηριότητα προσωρινά. Οι ενέσεις Botox είναι πολύ δημοφιλείς, καθώς βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων του προσώπου.

Πώς λειτουργεί;

Οι ενέσεις με βοτουλινική τοξίνη μπλοκάρουν ορισμένα χημικά σήματα - συνήθως αυτά που προκαλούν τους μυς να σχετιστούν με τα νεύρα, χαλαρώνοντας προσωρινά τους μυς του προσώπου που προκαλούν τις ρυτίδες.

Ποια είναι η διαδικασία ;

Η θεραπεία είναι απλή και μη-χειρουργική. Μια 10λεπτη θεραπεία που αποτελείται από μερικές μικρές ενέσεις, χαλαρώνει τους μύες του προσώπου που δημιουργούν τις ρυτίδες. Το υπεύθυνο νοσηλευτικό προσωπικό ή ο γιατρός χρησιμοποιεί μια λεπτή βελόνα για την ένεση εγχύοντας μικρές ποσότητες της τοξίνης μέσα στο δέρμα του ασθενούς. Οι ενέσεις αλλαντοτοξίνης συνήθως αρχίζουν να δρουν λίγες ημέρες μετά την αγωγή, αλλά ο αριθμός των ενέσεων που απαιτείται εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων, όπως το εύρος της περιοχής. Η επίδραση μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρεις μήνες ή περισσότερο και απαιτούνται τακτικές επαναλήψεις των ενέσεων για να διατηρηθούν τα οφέλη της θεραπείας.

Είμαι κατάλληλη /ος υποψήφια /ος για Botox ;

Θεωρείστε κατάλληλη/ος υποψήφια /ος για Botox εάν :
  •  Έχετε ρυτίδες στο πρόσωπο και στο μέτωπο από τις οποίες θέλετε να απαλλαγείτε
  • Δεν είστε έγκυος ή θηλάζετε

Σε ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω και για ποια ηλικιακή ομάδα είναι κατάλληλο το Botox;

Το Botox είναι μια διαδικασία η οποία γίνεται κατά βούληση. Η/Ο ασθενής μπορεί να επιλέξει το χρονικό σημείο που επιθυμεί. Σε ηλικίες 60 - 80 στις οποίες οι ρυτίδες έχουν ήδη γίνει βαθιές και έντονες το botox είναι λογικό να έχει μικρότερη δράση απ' ότι σε μικρότερες ηλικίες. Ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι ηλικίας 65 ετών και κάτω επωφελούνται περισσότερο από τις ενέσεις, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε εκείνους άνω των 65 να χρησιμοποιήσουν Botox. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τόσο δραστικά όσο στη νεότερη ηλικιακή ομάδα. Το Botox θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με πληρωτικά προσώπου για τους ηλικιωμένους ασθενείς, ώστε να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα με τους νεότερους.

Η εικόνα του δέρματός μου θα χειροτερέψει σταματώντας το Botox;

Οι ενέσεις Botox μπορούν να σταματήσουν οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς το δέρμα να δείχνει χειρότερο απ’ ό,τι έδειχνε πριν την έναρξη των ενέσεων. Όταν σταματήσουν οι ενέσεις, οι ρυτίδες θα έχουν πάλι την εικόνα που παρουσίαζαν πριν τις ενέσεις, όχι περισσότερο λόγω των ενέσεων. Η δύναμη και η κίνηση των μυών επίσης θα επιστρέψουν στη φυσιολογική τους κατάσταση όταν διακοπεί η χρήση Botox.

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες;

Ακόμα κι αν το Botox έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές τόσο για βραχυπρόθεσμη όσο και μακροπρόθεσμη χρήση, θα πρέπει να χορηγείται μόνο υπό την επίβλεψη ενός έμπειρου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης, δεδομένου ότι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο, αν δεν δοθεί σωστά. Ανεπιθύμητες ενέργειες δεν είναι συχνές, αλλά οι ενέσεις μπορεί να προκαλέσουν πόνο, πρήξιμο ή μώλωπες στο σημείο της ένεσης, πονοκεφάλους, συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, ξηρότητα των ματιών ή υπερβολική δακρύρροια. Το Botox θα πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά από εκπαιδευμένους ιατρούς. Η επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού θα οδηγήσει στο ασφαλές και εγγυημένο αισθητικό αποτέλεσμα .

Το Botox χρησιμοποιείται μόνο για αισθητικούς σκοπούς;

Εκτός από την κοσμητική χρήση τους, οι ενέσεις Botox χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία και άλλων ιατρικών καταστάσεων, επίσης. Μερικές από αυτές είναι οι επαναλαμβανόμενοι σπασμοί στον αυχένα, η υπεριδρωσία , η υπερδραστήρια κύστη και το τεμπέλικο μάτι. Έχουν επίσης αποδειχθεί χρήσιμες σε περιπτώσεις χρόνιας ημικρανίας σε ορισμένους ασθενείς.

Η ιατροφαρμακευτική μου ασφάλεια θα καλύψει το Botox;

Οι ιατροφαρμακευτικές ασφάλειες δεν καλύπτουν το Botox όταν η χρήση αυτού αφορά αισθητικούς λόγους.

Αποτέλεσμα Θεραπείας

Το αποτέλεσμα του Botox διαρκεί μέχρι και 4 μήνες. Η θεραπεία με BOTOX® σβήνει τα σημάδια της ηλικίας, κάνοντάς σας να φαίνεστε νεότερη και ανανεωμένη. Δίνει φυσικότητα στην έκφραση, χωρίς πόνο και χωρίς να φαίνεται ότι έχει γίνει παρέμβαση από τον πλαστικό σας χειρουργό. Πρέπει να προσέξω κάτι μετά τη θεραπεία; Μετά τη θεραπεία με Botox μπορείτε να συνεχίσετε τις καθημερινές δραστηριότητές σας. Dysport αντί για Botox Dysport® Το Dysport είναι μια ενέσιμη θεραπεία που χρησιμοποιείται για να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων χαλαρώνοντας τους μύες του προσώπου. Το Dysport μοιάζει με το BOTOX®. Εγχύεται κατευθείαν ανάμεσα στις ρυτίδες για να σταματήσει τους μύες από το να συστέλλονται. Η πρώτη ύλη του Dysport είναι το βακτήριο Clostridum botulinum, η ίδια πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται στο Botox. Ο Δρ. Παντελίδης θα σας συμβουλέψει εάν το Dysport ενδείκνυται για τη δική σας περίπτωση.
×

Ο Εξειδικευμένος σας Δερματολόγος και Ο Εξειδικευμένος σας Ωτορινολαρυγγολόγος :
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Botox
Τι είναι το Botox & πώς λειτουργεί
Περίληψη
Η θεραπεία με Botox βοηθά στο σβήσιμο των ρυτίδων που με τα χρόνια δημιουργούν οι συσπάσεις στο δέρμα και στην απόκτηση ενός πιο φρέσκου και φυσικού προσώπου
Ειδικότητες
Δερματολογία, Πλαστική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική Προσώπου
Σύνταξη
Δρ. Σελίμης Γεώργιος, Δρ. Κατσούλη Γεωργία
Τροποποίηση: Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018
Γλώσσα: ελληνικά
Αξιολόγηση
Βαθμός5,0/5 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά με:
Botox ιδρώτας, botox, ρυτίδες, βοτουλινική τοξίνη, αλλαντίαση, αλλαντοτοξίνη, αντιγήρανση
Το άρθρο έχει ελεχθεί από:
TheDoctors Medical Organization
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018
Σκοπός συγγραφής
Ενημέρωση κοινού (δεν αποτελεί πρόταση ή υποκατάσταση ιατρικής θεραπείας)
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια